De Hortus is vol met interessante planten en dieren. Er zijn enorm veel verhalen te vertellen. Hierdoor kun je er een goed beeld krijgen van wat er in de natuur zoal bestaat, en kun je er leren over hoe plant en dier samen een ecosysteem vormen. Ook kun je er leren over de band die wij als mensen met de natuur hebben. Deze kennis is heel belangrijk om een beeld te krijgen waar je het over hebt als het gaat om het thema biodiversiteit. En biodiversiteit hangt weer samen met onderwerpen als duurzaamheid, landbouwtransitie en de stikstofproblematiek.
Eigenlijk iedereen kan in de Hortus komen leren en het fijne van de Hortus is dat de dingen niet volgens een boekje hoeven. Je kunt er namelijk zien, ruiken, voelen, experimenteren hoe de echte natuurlijke wereld in elkaar zit. Dit ‘ervaringsleren’ werkt veel beter dan het lezen van een kale tekst of het kijken naar een powerpointpresentatie in een lokaal.
Het thema leren is op de DGHD dan ook zo gepresenteerd dat je zelf direct dit principe kunt ervaren. In het educatie-paviljoen, de tent die voor het thema leren is ingericht, maar ook in de tuin. Als je op mini-expeditie gaat met een van de rondleiders.
De medewerkers en vrijwilligers van de Hortus hebben veel kennis opgebouwd over wat er groeit en bloeit in de Hortus. Deze kennis kan goed gebruikt worden voor het ontwikkelen van educatieve onderwijsprogramma’s op alle niveaus.
Andere ideeën en interesse om mee te doen bij dit thema?
Laat het ons weten.